Wat is Solana?

Solana crypto krijgt steeds meer de aandacht van experts in crypto op blogs en sociale media. Dit is verklaarbaar omdat Solana een stevig ontwikkelde cryptocurrency betreft met haar eigen digitale valuta, de SOL. Solana is door bekende techneuten ontwikkeld in Zwitserland een eigen blockchain (network). Deze kan iets dat de andere netwerken, zoals Ethereum, niet kan: razendsnel transacties maken. Mede daardoor heeft Solana zich bewezen en mag Solana beschouwd en gezien worden als een absolute speler op de cryptomarkt. Middels dit artikel vertellen we je alles over Solana, de coin, het netwerk en wat we mogen verwachten.

De blockchain van Solana

De Solana blockchain, het Solana platform is geliefd en populair. Dat komt vast en zeker omdat Solana een ernstig probleem heeft verholpen dat langere tijd aandacht gevraagd heeft. Om dat probleem duidelijk te illustreren kijken we even naar de blockchain van Ethereum (ETH). Smart contracts en transacties hier duren vreselijk lang en vergen zeer hoge vergoedingen (fees). Kleine transacties kosten gigantisch veel geld en daarmee maakt Ether zich ongeloofwaardig. Dit schiet haar doel ver voorbij. De waardering van munt ETH was weliswaar hoog, de technologie werd steeds minder gebruikt. Terwijl het in crypto land van cruciaal belang is om snelle, goedkope en veilige transacties te kunnen doen. De sterke blockchain van Solana rekent definitief en hardhandig af met hoge kosten en trage transacties. Op de blockchain kunnen meer dan 700.000 transacties in een seconde gedaan worden. En dat kost helemaal niets. Dat feit wordt gezien als een groot voordeel van Solana en daardoor worden er steeds weer nieuwe projecten gelanceerd op Solana’s netwerk.

Projecten Solana

De blockchain van Solana SOL is nog steeds groeiende. Almaar meer online ondernemingen regelen hun zaken graag middels Solana’s blockchain, vanwege de snelle transacties en de uiterst goedkope fees. Er zijn al honderden projecten gelanceerd op de blockchain. En er staan er ook nog veel in de steigers. De succesvolste projecten op de Solana blockchain zijn Solchicks, Star Atlas, Mango Markets en Solice. Ieder voor zich grote en sprankelende metaverse gerichte projecten goed gedijen op de blockchain van Solana. Iedereen die reikhalzend zoekt naar nieuwe kansen op de cryptomarkt moet zich absoluut gaan inlezen in de achtergrond van de crypto Solana.

SOL van Solana

De cryptomunt SOL is de kracht achter het Solana netwerk. De valuta waarmee je transacties op het netwerk doet. De SOL wordt op vrijwel alle beurzen voor cryptocurrency aangeboden, waaronder Binance en Coinbase. Met SOL kun je drie dingen doen, namelijk de volgende.

Staking

Iedereen die zijn SOL wil staken, wordt daar goed voor beloond. SOL betaalt stakers nog meer SOL. Dat is een mooie manier om aan SOL te verdienen op een passieve manier.

Beleggen

SOL munt is ook de munt waarmee je het beste kunt beleggen in projecten op de Solana blockchain.

SOL als stemrecht

SOL holders mogen met SOL meestemmen op projecten in de community.

Conclusie over Solana

De crypto Solana betreft een geslaagde crypto met een goed ontwikkelde blockchain. Solana SOL deed iets dat andere crypto blockchains niet konden. De blockchain van Solana inzetten voor razendsnelle transacties tegen geen kosten. Dat feit trekt natuurlijk heel wat nieuwe projecten aan. Solana SOL zal absoluut een duurzame rol gaan spelen in de toekomst van crypto. Denk bijvoorbeeld aan de metaverse waar zoveel over gesproken wordt, maar ook aan NFT’s en web 3.0. Dat zijn mooie projecten waarin Solana SOL al een kartrekker is.

Menu: